Followers

Tuesday, April 7, 2009

RAKYAT MENANG!!!

Posted by Mohamad Mustakim Bin Sarmuji at Tuesday, April 07, 2009


Rakyat sekali lagi telah menunjukkan komitmen yang sangat tinggi dalam pilihan raya di tiga tempat mengundi. Bukit Gantang, Bukit Selambau dan Batang Ai. Di situlah berlaku pelbagai sejarah yang menarik seperti di Bukit Selambau yang mana calon yang bertanding adalah seramai 15 calon. Kalau nak ikutkan boleh disenaraikan dalam rekod dunia.

Di kawasan pendalaman seperti Batang Ai memungkinkan pelbagai maklumat terkini sukar untuk sampai ke sana. Semestinya ini hanya akan menguntungkan di pihak kerajaan yang menguasai televisyen dan radio kerana mereka mampu menyampaikan agenda 'mee magie' kepada para pengundi.

Tetapi sebahagian besar rakyat khususnya di berada di kawasan bandar dan pinggiran bandar yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat telah memilih parti yang memperjuangan prinsip keadilan dan menolak kezaliman. Jikalau AURA PRU 13 terus 'mengganas', kita akan lihat PERUBAHAN yang besar akan berlaku. Nantikannya.

Natijahnya, rakyat semakin cerdik menilai yang manaka parti yang menjadi inspirasi membela nasib mereka di hari kemudian. Lantaran itu di pihak kerajaan pula, semakin LANTANG kuasa pemerintah bercakap tentang JANJI , semakin ramai pula yang MENENTANG dan MENGEJI. Itulah kuasa manusia dan pilihan hanya di tangan mereka.


Kenapa UMNO di TOLAK?

Kerana mereka TIDAK MAHU BERUBAH.

Bangun dan jatuhnya sesebuah parti politik adalah kerana sikap pimpinan yang menerajui tidak menunjukkan komitmen yang jitu dan semangat untuk berubah dalam menyelesaikan sesuatu masalah yang perlu ditangani dengan bijaksana. Akan tetapi, terus bergelumang dengan seribu satu macam kesalahan, rasuah, penyalahgunaan kuasa dan sebagainya. Akhirnya, mereka tersungkur disebabkan tangan-tangan mereka yang MEMILIH sendiri untuk TIDAK BERUBAH. Tepatlah seperti firman-NYA:

إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوۡمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنفُسِہِمۡ

(Sesungguhnya Allah tidak akan mengubahkan nasib sesebuah kaum sehingga mereka sendiri yang mengubah nasib mereka sendiri...) (Ar-Ra'd 11)

BERUBAHLAH sebelum rakyat MENGUBAHKAN.

Bagi PAKATAN RAKYAT pula , memantapkan kesefahaman dan mengukuhkan perpaduan serta bekerjasama dalam satu pasukan, itulah ramuan yang cukup ampuh dalam memenangi hati RAKYAT.


0 comments on "RAKYAT MENANG!!!"

Post a Comment

Ulama'

Blogger Tricks Habib Omar Dr.Yusuf
Dr.Wahbah Zuhaily Dr.Ramadhan Buoti Harun Yahya Darul Ifta' darussyifa' PUM

Tolabah

pmram PMRAM Hewi PMRAM MyMaqaz umi Pahang Perak Johor Terengganu Melaka Pulau Pinang Dumyat Mansourah Damanhur eKPKM Kedah Medic Permaya

Akhbar

Harakah keadilan TranungKite tkodaily detikdaily PahangDaily suarakampus Malaysiakini Metro beritaharian NST utusan jazeera jazeera MyKKK

Tv Online

tvkltan tvpas tvceramah RTM tv3 tv7 8TV tv9 tvseries
 

Mohamad Mustakim Bin Sarmuji Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez